آمریکا ارسال کاوشگر ایرانی پیشگام به فضا را نقض قطعنامههای سازمان ملل خواند.
به گزارش ناجی به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ویکتوریا نولاند، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت که اقدام ایران در ارسال یک میمون به فضا –در صورت تایید صحت این خبر- نقض صریح قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل است که در آن تهران را از انجام فعالیتهای مربوط به توسعهی موشکهای دوربرد باز میدارد.
وی در ادامه با دلسوزی به حال "میمون کوچک بیچارهای" که در تلویزیونهای ایران به نمایش گذاشته شده بود، افزود که کشورش هنوز از عملیات پرتاب این کاوشگر مطمئن نشده است.
نولاند ادامه داد که دلیل اصلی نگرانیهای آمریکا توسعه تکنولوژیهایی است که قادر به اجرای عملیاتهایی در فضا باشند.
او بیان کرد که همانطور که مشخص است هر سیستمی که بتواند چیزی را به فضا منتقل کند مستقیما به توسعه موشکهای دوربرد متصل است و این نقض قطعنامههای شورای امنیت به شمار میرود که در آن توسعه این نوع موشکها که بتواند سلاح هستهیی حمل کند، ممنوع است.
به گزارش سایت عربی شبکه سی.ان.ان، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت که واشنگتن به همراه متحدانش به دنبال ایجاد راهی برای تعامل با منابع نگرانی مرتبط با برنامههای موشکی ایران خواهد بود.
وی افزود که کشورش نمیتواند از مساله پرتاب این کاوشگر ایرانی اطمینان حاصل کند.
به گزارش ایسنا، کاوشگر «پیشگام» که با مدیریت یکپارچه سیستمی و تلاش دانشمندان سازمان فضایی ایران ساخته شده است با استفاده از حامل سازمان صنایع هوا فضا تا ارتفاع مورد نظر پرتاب و پس از طی مراحل پیشبینی شده و رسیدن به سرعت، شتاب و ارتفاع مورد نظر، مجددا به زمین بازگشته و موجود زنده این کاوشگر (میمون از نژاد رزئوس) با موفقیت بازیابی شد.
در تمامی مراحل پرتاب کاوشگر پیشگام، تصاویر موجود زنده داخل کپسول زیستی، علائم حیاتی موجود زنده شامل ضربان قلب و دیگر دادههای حیاتی و محیطی از کاوشگر مخابره و در جعبه سیاه ثبت شد. این کاوشگر پس از اوجگیری تا ارتفاع ۱۲۰ کیلومتری در بازگشت به زمین بازیابی و موجود زنده در شرایط مناسب و ... از کپسول خارج و عملیات ریکاوری بر روی آن انجام شد.
دسترسی به ارتفاع بیش از 120 کیلومتری، ارسال موجود زنده ( میمون) با فیزیولوژی شبیه انسان، بومیسازی فنآوری طراحی، ساخت و پرتاب کپسول زیستی، بازیابی سالم محموله، تله متری ثبت دادههای محیطی، زیستی و تصاویر در تمامی مراحل پرتاب و تعیین بارهای اکوستیکی محفظه از اهدافی بود که با پرتاب کاوشگر پیشگام و بازیابی آن حاصل شد.